Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 18:35 |

Koordinacija boraca Tuzla podržava proteste ali ne i blokiranje saobraćajnica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Boračka koordinacija Grada Tuzla, koja okuplja devet članica, podržava proteste boraca i njihove opravdane zahtjeve ali se ne slaže sa blokiranjem saobraćajnih komunikacija, jer takav čin otežava život svih građana Tuzlanskog kantona, saopćeno je danas iz ove organizacije.

Ova Koordinacija poziva borce da ostanu dostojanstveni i da na bilo koji način ne doprinesu izazivanju bilo kakvih incidentnih situacija, te izražava zadovoljstvo profesionalnim radom i korektnim odnosom pripadnika policije Tuzlanskog kantona koja nije upotrijebila represivne mjere na ovu populaciju, te se nada da će tako i ostati.

Od svih relevantnih institucija Federacije BiH zahtijeva da hitno riješe opravdane zahtjeve boraca - donošenje jedinstvenog registra boraca, upućivanje u parlamentarnu proceduru Zakona o demobilisanim borcima po hitnom postupku, te naglašava da bi se donošenjem Zakona o prestanku finansiranja političkih partija i nevladinih organizacija stvorili i preduslov za ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Borci Tuzle obezbijedili novi krov za porodičnu kuću svog saborca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo