Svijet     | 02.03.2018. 19:45 |

Dvoje ubijenih u pucnjavi na univerzitetu u Michiganu

FENA Internet

MOUNT PLEASANT, 2. marta (FENA) - Dvije osobe koje nisu studenti ubijene su iz vatrenog oružja u dvorani za prijeme univerziteta Centralni Michigan u petak, prisiljavajući zvaničnike da zatvore kampus univerziteta dok policija traga za osumnjičenim 19-godišnjakom koga je opisala kao naoružanog i opasnog, saopćili su zvaničnici.

Policija u kampusu vjeruje da je pucnjava "počela zbog unutrašnjih trvenja", navodi univerzitet u saopćenju. Nije javljeno da je bilo ko drugi ranjen u pucnjavi. Univerzitet, kojima ima oko 23.000 studenata, zatražio je od studenata da potraže utočište. 

Škola je objavila uzbunu oko 9,30 sati ujutru na društvenim mrežama nakon što je javljeno da su ispaljeni hici u Campbell Hallu, dvorani u kampusu u Mount Pleasantu, sedamdesetak kilometara sjeverno od Lansinga. Automatske telefonske poruke iz univerziteta također su poslane studentima.

Pucnjava se desila posljednjeg dana nastave prije proljetne pauze. Roditeljima koji su pokušali da odvedu svoju djecu poručeno je da ostanu van kampusa i da odu u lokalni hotel gdje će im osoblje pomagati.

Halie Byron (20),izjavila je da se zaključala u svojoj kući van kampusa, desetak minuta šetnje od Campbell Halla. Ona je planirala da obavi posljednje sitnice prije nego što otputuje kući u regiju Detroita.

- Strašno je pomisliti kako napadač može da uđe u bilo koji dio kampusa - u učinioce, biblioteke. Toliko je mnogo lako dostupnih mjesta - kazala je Byron.

Studentima i nastavnom osoblju u školskoj oblasti Mount Pleasant poručeno je da ne napuštaju devet zgrada. Posjetiocima također nije dopušten ulazak, prenosi AP.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Trump poručio Dudi da je "u potpunosti iza Poljske"

Broj ubijenih u ruskom zračnom napadu na ukrajinski grad Černihiv porastao na 18

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana