Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 03.03.2018. 09:53 |

Korman: Upotrijebljen minimum sile za deblokadu petlje Šićki brod

FENA

TUZLA, 3. marta (FENA) – Nakon četverodnevne blokade, petlja Šićki brod kod Tuzle deblokirana je i saobraćaj je normalizovan.

Policijski komesar Dževad Korman izjavio je da su pripadnici Specijalne jedinice izašli na teren u 06.15 sati, a već u 7.00 na petlji više nije bilo demobilisanih boraca koji su blokadu poduzeli tražeći objavu registra boraca, boračke naknade i prestanak budžetskog finansiranja oko 1.600 boračkih udruženja.

-Uz minimalnu upotrebu sile uspjeli smo udaljiti okupljene osobe sa ceste. Većina ih se sama razišla. Dvije osobe su, kako smo dobili informaciju, pale u nesvjest. Jedna je prevezena u Službu hitne medicinske pomoći, a druga u UKC Tuzla. Povrijeđenih nema - kazao je komesar Korman.

Nije želio iznositi mnogo detalja o akciji „specijalaca“, kazavši kako će više riječi o svemu biti na konferenciji za novinare u MUP-u TK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Žbanić: Došli smo do vrijednih materijala i sagovornika o Blumu

'Quo Vadis, Aida?' nominovan za najbolji evropski film

Novalić i Višković dogovorili deblokadu 'Elektroprenosa BiH' i plan investicija

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije