Sport     | 03.03.2018. 20:22 |

Sparsi nadigrali Zrinjski u derbiju 21. kola Prvenstva BiH za košarkaše

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Košarkaši Sparsa pobijedili su Zrinjski s 95:77, u derbiju 21. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše koji se igrao u Sarajevu.

Zrinjskom, lideru na ligaškoj tabeli, bio je to tek treći ovosezonski poraz. Uprkos porazu Mostarci ostaju na čelnoj poziciji ligaške tabele. 

Obje ekipe su izborile nastup u Ligi za prvaka, a Sparsi su večeras pokazali više motivacije i ostvarili uvjerljiv trijumf. 

Sarajevski tim već u prvoj četvrtini utakmice dolazi do visoke prednosti koju do kraja nije ispuštao. Nošeni raspoloženim Fahrudinom Manjgafićem i Dejanom Đokićem, Sparsi su već nakon prvog perioda utakmice imali visoku prednost (31:17). 

U drugoj četvrtini košarkaši Zrinjskog se "bude" i uspijevaju parirati raspoloženim domaćim košarkašima, ali ne polazi im za rukom da smanje rezultatski deficit. Treći period igre ponovo je donio bolju igru Sparsa koji povećavaju prednost i već u tim trenucima pobjednik ovog meča je bio riješen. 

U posljednjem periodu utakmice igralo se "koš za koš", domaćin je bez problema održavao visoku prednost i na kraju upisao uvjerljiv trijumf. 

Sparse su do pobjede predvodili Manjgafić s 18 i Đokić sa 17 poena, dok je u ekipi Zrinjskog najefikasniji bio Sven Smajlagić s 22 poena. 

U ostalim mečevima 21. kola Široki je u Mostaru savladao Student s 84:64, Bosna Royal je bila bolja od Vogošće s 85:77, a utakmica između Radnika i Kaknja je u toku. Sutra od 19.00 sati u Mrkonjić-Gradu igraju Mladost i tuzlanska Sloboda. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'