Servisne informacije     | 05.03.2018. 08:10 |

U BiH jutros oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno s kišom. Slabije padavine očekuju se prijepodne, a više padavina od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Jača kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, a na jugu BiH od 11 do 15 stepeni. U Krajini i sjevernim područjima Bosne dnevna temperatura zraka između 0 i 4 stepena.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme. Prijepodne povremeno je moguća slaba kiša. Padavine se prognoziraju uglavnom od poslijepodnevnih sati do kraja dana. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 8 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša je registrirana u Hercegovini i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -3, Gradačac -2, Bijeljina i Tuzla -1, Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 0, Bugojno i Doboj 1, Sarajevo i Sokolac 2, Livno i Zenica 3, Grude i Široki Brijeg 6, Stolac 7, Mostar 8 i Trebinje 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930hPa, za 12Pa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana