Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 11:12 |

Poziv za nominaciju institucija i pojedinaca za nagradu 'BiH Green Awards'

FENA Saopćenje

TUZLA, 5. marta (FENA) - Centar za razvoj i podršku iz Tuzle (CRP) organizirat će drugi put u Bosni i Hercegovini dodjelu nagrade "Šampioni zaštite prirode, BiH Green Awards" te su pozvali da im se do nedjelje, 18. marta, predlože kandidati za ovu nagradu.

Moguće je nominirati grad ili općinu, poslovne subjekte, nevladine organizacije ili fondacije, škole ili obdaništa, ali i građane pojedince u kategorijama do 30 godina starosti i više od 30 godina starosti te neformalne grupe građana poput građanskih inicijativa.

Dodjela ove nagrade organizira se uz podršku Ambasade Republike Češke, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), GIZ-a, Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Namjera je ovakvom kampanjom promovirati korisne, inovativne i kreativne pristupe očuvanju prirode i životne sredine u BiH te pronaći institucije, preduzeća i pojedince koji uspješno promoviraju vrijednosti u oblasti zaštite prirode i životne sredine i motiviraju druge, saopćeno je iz Centra za razvoj i podršku.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana