Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 13:48 |

Od početka godine otkriveno 520 ilegalnih migranata

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. ožujka (FENA) - Pripadnici Granične policije BiH od 1. siječnja do 4. ožujka 2018. godine u pokušaju ili neposredno nakon ilegalnog prelaska državne granice otkrili su 520 državljana zemalja visokog migracijskog rizika, što je značajno povećanje u odnosu na isto razdoblje 2017. godine.

Uz navedeno, angažiranjem policijskih službenika na samoj graničnoj liniji s Crnom Gorom i Srbijom još 458 osoba spriječeno je da ilegalno pređe granicu BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

"Uz mjeru odvraćanja ilegalnih migranata od prelaska granice, pripadnici Granične policije BiH kontinuirano realiziraju ophodnje, nadzor i osmatranje, prikupljaju obavještajno-sigurnosne podatke, postavljaju zasjede i kontrolne punktove, pregledaju tovarne prostore teretnih motornih vozila i realiziraju mješovite ophodnje uz zajedničku državnu granicu BiH sa susjednim zemljama", izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Najveći broj ilegalnih migranata otkriven je na području Trebinja, Gacka, Višegrada, Zvornika, Bratunca, Velike Kladuše, Bijeljine, Bihaća te u manjem broju na području Brčkog, Foče, Posušja, Čapljine i Gruda.

S obzirom na to da je povećan broj otkrivenih ilegalnih migranata na području istočne Hercegovine, Zvornika, Bratunca, Višegrada i Velike Kladuše dodatno su angažirani policijski službenici i preusmjerena specijalistička oprema iz drugih organizacijskih jedinica Granične policije BiH u jedinice gdje se ukaže potreba za njihovim angažiranjem.

Otkriveni ilegalni migranti dolaze iz slijedećih zemalja: Sirija 156, Libija 68, Pakistan 52, Afganistan 51, Palestina 45, Alžir 30, Maroko 22, Irak 17, Turska 14, Iran 12, Tunis šest, Kuba pet, po tri Indije i Albanije, po dva Bangladeša, Jordana i Egipta, jedan Somalije te 29 osoba s područja Kosova, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'