Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 15:53 |

Aktuelni organi SSSBiH nastavljaju obavljati dužnost do imenovanja novih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Članovi Predsjedništva Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) danas su na vanrednom zasjedanju zaključili da svi organi SSSBiH, uključujući i predsjednika, nastavljaju obavljati svoju statutarnu dužnost sve do razrješenja, odnosno imenovanja novih saziva organa i predsjednika SSSBiH.

Odluku o zakazivanju Kongresa će donijeti Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH čim se ispune neophodni uslovi.

Također, Predsjedništvo GOSSSBiH predložilo je Nadzornom odboru Saveza da u roku od 30 dana, u skladu s zaključkom 14. kongresa SSSBiH, pregleda dokumentaciju i sačini izvještaj koji će biti dostavljen Glavnom odboru, te biti sastavni dio materijala za Kongres SSSBiH.

Istovremeno, zadužuje se predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH da angažuje nezavisnu revizorsku kuću koja će izvršiti reviziju finansijskog poslovanja SSSBiH u prethodne četiri godine.

Predsjedništvo Glavnog odbora pozvalo je sve članice Saveza samostalnih sindikata BiH da se suzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle ići na štetu jedinstva SSSBiH ili politički kompromitovati Savez, te dovesti u pitanje njegovu nezavisnost, saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SSSBiH: Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe minimalnom platom 21,35 posto

SSSBiH - Osmi mart, dan sjećanja na sve žene nad kojima se izvršeno nasilje

Vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona - Stipendije sportistima i trenerima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo