Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 17:16 |

Povjerenstvo PSBiH - Riješiti trajni smještaj Ureda za reviziju institucija BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) – Na sjednici Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj fazi u povjerenstvu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagatelj Zastupnički dom PSBiH.

Također, usvojeno je Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi: „Učinkovitost priprema projekata reforme javne uprave u BiH“, kao i Izvješće o provedenoj reviziji učinka o temi: „Praćenje realiziranja preporuka revizije učinka“.

Primljene su k znanju informacije Ministarstva financija i trezora BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Instituta za nestale osobe o realiziranju preporuka iz Izvješća revizije učinka o temi: „Upravljanje grantovima u institucijama BiH“. Navedene informacije dostavljene su sukladno zaključku s 27. sjednice Doma naroda PSBiH.

Članovi Povjerenstva upoznati su sa zahtjevom Ureda za reviziju institucija BiH za osiguranje uredskog smještaja. 

Povjerenstvo je zaključilo da se od Vijeća ministara BiH, odnosno Ministarstva financija i trezora BiH traži da, u okviru planiranih financijskih sredstava na stavci višegodišnjih kapitalnih izdataka za nabavu građevine, prioritetno riješe pitanje trajnog smještaja Ureda za reviziju institucija BiH.

Povjerenstvo je zaključilo i to da Ministarstvo financija i trezora BiH, u najkraćem roku, dostavi informaciju o troškovima zakupa za smještaj institucija BiH  za razdoblje od 2014. do 2018. godine, kako bi se vidio trend kretanja troškova zakupnine, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana