Servisne informacije     | 06.03.2018. 07:40 |

BIHAMK - Poledica i led na brojnim dionicama, posebno u zapadnim područjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Kostela, na magistralnom putu M-14 Bihać-Ostrožac, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja, potpuno obustavljen.

Zbog kiše koje ledi u dodiru sa tlom otežano se saobraća na putnim pravcima Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Drvar-Bosansko Grahovo, kao i na području Mrkonjić Grada. Vozačima se na tim dionicama savjetuje da voze maksimalno oprezno.

Na moguću poledicu u jutarnjim satima upozorava se na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Doboj-Tuzla-Bijeljina, Olovo-Tuzla-Srebrenik, Bihać-Bosanska Otoka, Konjic-Mostar, Livno-Šujica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Kolovoz je pretežno mokar, a zbog otapanja snijega povećana je opasnost od odrona, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila iznad 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BIHAMK - U nekim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega na cesti

BIHAMK - Kolovoz suh i mjestimično vlažan, brojne dionice sa učestalim odronima

BIHAMK - Kolovozi jutros suhi i mjestimično vlažni, učestali odroni zemlje ili kamenja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo