Najave     | 06.03.2018. 13:07 |

Mostar domaćin inženjerskog natjecanja 'EBEC Challenge'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. ožujka (FENA) - EBEC Challenge, najveće inženjersko natjecanje u Europi u organizaciji brojnih lokalnih BEST grupa, među kojima je i Mostar, održat će se 21. ožujka u Tehnološkom parku "Intera".

Natjecanje je odlična prilika za studente da kroz timski rad primjenjuju teorijsko znanje na rješavanju određenih inženjerskih problema, i to u dvije kategorije timski dizajn (Team design) i studija slučaja (Case study), priopćeno je iz BEST-a Mostar.

Na taj način studenti će imati priliku pokazati svoje znanje, iskazati kreativnost, sposobnost za rad u timu kao i mnoge druge osobine koje krase jednog inženjera.

Natjecatelje očekuju zanimljivi zadaci i izazovi, a svake godine Mostar nastoji osigurati što kvalitetnije natjecanje i oživjeti pravu inženjersku i inovacijsku atmosferu.

Partner projekta je Alfa Therm, brončani sponzori su Intera i MSS, a zlatni sponzor natjecanja je vodećih IT kompanija u BiH Mistral.

''Uspjeti ostvariti ovako kvalitetan odnos sa kompanijama upravo nam pokazuje kako ostvarujemo BEST-ov cilj povezivanja naše tri ciljne skupine: studenata, poduzeća i sveučilišta. Samom lokacijom natjecanja studentima nudimo mogućnost da posjete prostorije tvrtke koja je definitivno jedna od najutjecajnijih u Bosni i Hercegovini '', navode organizatori.

Pobjednici lokalnog kruga u Mostaru nastavljaju svoje natjecanje na regionalnom krugu, EBEC Challenge Balkan u Nišu, gdje će se natjecati sa studentima iz Zagreba, Maribora, Novog Sada, Beograda, Podgorice, Skoplja i grada domaćina Niša.

Tim povodom, Tehnički klub Univerziteta ''Džemal Bijedić'' - BEST Mostar otvara prijave za lokalno inženjersko natjecanje. Prijave za natjecanje otvorene su do 14. ožujka, sva pitanja vezana za natjecanje mogu se uputiti na mostar@best.eu.org.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana