Kultura     | 06.03.2018. 14:28 |

Bogat program konjičke manifestacije 'Dani Sejfulaha ef. Prohe'

FENA Saopćenje

KONJIC, 6. marta (FENA) - Programom "Kazivanje o Miljeniku S.A.V.S." u kojem su učestvovali hor "Sejfullah" Konjic i predstavljanjem prve samostalne izložba fotografija autora Nazifa Korića, jučer je u Konjicu otvorena 11. kulturno-obrazovna manifestacija "Dani Sejfulaha ef. Prohe".

Manifestaciju, čiji je organizator Kulturno-umjetničko udruženje "Sejfullah", zvanično je otvorio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Konjic Refik ef. Delić.

Ovo udruženje jedanaest godina nastoji očuvati sjećanje na velikana islamske misli Sejfullaha ef. Prohu i kroz različite sadržaje u kojima sudjeluju i partneri manifestacije Centar za kulturu Narodnog univerziteta Konjic, Medžlis IZ Konjic, Fondacija "Lijepa riječ" Konjic i BZK "Preporod" Konjic.

Podršku projektu dali su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Konjic i Yunus Emre-Turski kulturni centar Mostar.

U nastavku manifestacije publiku očekuje bogat i raznovrstan repertoar koncipiran u osam tematskih dana s 16 različitih sadržaja, koji će trajati do 10. aprila 2018. godine.

Tako će u petak, 9. marta, u Galeriji Zavičajnog muzeja Konjic biti upriličeno otvaranje izložbe Javne ustanove "Historijskog arhiva" Sarajevo pod nazivom "Bosna i Hercegovina na crtežima" autora Admira Nezirovića i Saše Beltrama.

U subotu, 10. marta, planirana je promocija zbirke pjesama "Arapsko proljeće" autora Aziza Nuhića, najavili su organizatori manifestacije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Nizom događaja u Goraždu obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'