Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 16:09 |

Potpisan Sporazum o akademskoj saradnji Univerziteta u Sarajevu i Al - Quds

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. marta (FENA) - U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu danas je potpisan Sporazum o akademskoj saradnji Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Al-Quds (Palestina).

Potpisnici Sporazuma su izrazili zadovoljstvo zbog ostvarivanja saradnje koja će biti višestruko korisna i sigurno rezultirati kvalitetnim transferom znanja i iskustava. 

Sporazum koji su potpisali rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj i rektor Univerziteta Al-Quds Imad Abu Kishek zaključen je s ciljem promoviranja akademske, obrazovne i kulturne saradnje dviju institucija, saopćeno je iz Rektorata.

Sporazum će biti realiziran u okviru institucionalne saradnje i olakšat će budući razvoj i razmatranje posebnih programa saradnje od uzajamnog interesa.

Sporazumom je predviđeno da se saradnja implementira kroz umrežavanje i obostranu razmjenu nastavnika, istraživača, studenata i drugog osoblja radi predavanja, posjeta i razmjene iskustava; zajedničko učešće i prijavljivanje za fondove namijenjene obrazovnim, istraživačkim i umjetničkim aktivnostima; zajedničke aktivnosti iz oblasti obrazovanja, obuke i/ili istraživanja; zajedničko organiziranje konferencija, simpozija, kongresa, seminara, kurseva, ljetnih škola i radionica; razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih univerzitetskih publikacija, te organizaciju zajedničkih studijskih programa.

Tokom susreta je, također, istaknuto da je na Univerzitetu u Sarajevu studirao značajan broj studenata iz Palestine koji su danas veoma uspješni stručnjaci u oblastima kojima se bave, te je naglašeno da i danas postoji izražen interes studenata iz Palestine da studiraju na sarajevskom univerzitetu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Partija demokratskog progresa i Partija ujedinjenih penzionera potpisale sporazum o saradnji

Komemoracija akademiku Dževadu Jahiću - Bio je temeljna ličnost savremene lingvističke bosnistike

Sporazum o uspostavljanju okvira za regulisanje prakse na nastavničkim fakultetima UNSA

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu