Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 11:53 |

U Prnjavoru četvrta debata 'EU u posjeti lokalnim zajednicama'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) pokrenula je projekt „Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“, u okviru kojeg će posjetiti 15 lokalnih zajednica u BiH, te održati javne debate o ulozi lokalne zajednice te izazovima i mogućnostima koje nudi proces pristupanja EU.

Četvrta debata “EU u posjeti lokalnim zajednicama” bit će održana sutra u Prnjavoru, s početkom u 11.30 sati.

Domaćini debate bit će šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunnar Wigemark i ambasador Republike Italije u BiH Nicola Minasi, te stručnjaci za socio-ekonomski i održivi razvoj iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najavljeno je prisustvo više od 100 preduzetnika, predstavnike javne uprave, javnih preduzeća kao i organizacija civilnog društva, mladih i poljoprivrednika.

Namjera je da se otvorenim dijalogom skrene pažnja na važnost lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija, te da se prepoznaju nove mogućnosti za unapređenje socio-ekonomskog i održivog razvoja na lokalnom nivou.

Prisutni će također imati priliku da nakon debate prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji izravno doprinose ekonomskom i održivom razvoju lokalnih zajednica: MEG - Projekt opštinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja te ProLocal - Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU.

 

 

 

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije