Sport     | 08.03.2018. 13:11 |

Porodica, prijatelji i bivši suigrači oprostili se od Sabita Hadžića

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Komemoracija bivšem selektoru košarkaške reprezentacije BiH i nekadašnjem igraču sarajevske Bosne, Sabitu Hadžiću, održana je danas u Sarajevu. 

Komemoraciji su prisustvovali članovi Hadžićeve porodice, prijatelji, bivši suigrači, članovi Košarkaškog saveza BiH i sportski radnici. 

Nešto više o Hadžiću su rekli član Odbora Međunarodne košarkaške federacije Mirad Đonlagić, koji je obavljao funkcije u Košarkaškom savezu BiH, nekadašnji Hadžićev trener Bogdan Tanjević i suigrač Rođeni Krvavac.  

Oni su se prisjetili vremena dok je Hadžić predvodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine na međunarodnim takmičenjima, ali i njegove uloge sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je sa sarajevskom Bosnom osvajao titule prvaka bivše Jugoslavije i prvaka Evrope 1979. godine.

- Mnogi su ga smatrali igračem za odbranu, ali kada nije bilo Delibašića ili Varajića on je bio u stanju zabiti 35 poena Barceloni u Kupu šampiona. Radio je za druge i stavljao veliki dio svog ega po strani - rekao je između ostalog u svom obraćanju Bogdan Tanjević. 

S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu, a tokom trenerske karijere vodio je veliki broj klubova. 

Dženaza Sabitu Hadžiću bit će održana danas u Hrasnici u 15.30 sati, a ukopan će biti na mezarju Kovači, na obroncima Igmana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Komemoracija akademiku Dževadu Jahiću - Bio je temeljna ličnost savremene lingvističke bosnistike

Sutra komemoracija i sahrana književnika Mirsada Bećirbašića

Mostar: Komemoracija talijanskim novinarima 30. siječnja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu