Svijet     | 08.03.2018. 14:07 |

Izaslanstvo Europske unije u BiH posjetilo Hercegbosansku županiju

FENA Saopćenje

LIVNO, 8. ožujka (FENA) - Izaslanstvo Europske unije u BiH na čelu sa šefom Odjela za politička i ekonomska pitanja Janom Snaidaufom, posjetilo je u srijedu Hercegbosansku županiju (HBŽ) te održalo sastanak s predstavnicima ministarstva i tijela uprave županijske Vlade.

 Tom prigodom razgovaralo se o ulozi županija u procesu europskih integracija BiH te o trenutnom stanju i budućim obvezama.

 Kroz prezentaciju o dosadašnjim i budućim aktivnostima Bosne i Hercegovine na putu prema članstvu u Europskoj uniji, predstavnici Izaslanstva EU-a i Direkcije za europske integracije upoznali su predstavnike HBŽ-a o obvezama koje, nakon predaje odgovora na Upitnik Europske komisije, očekuju županijske razine vlasti u BiH.

 EU koordinator za Hercegbosansku županiju Ante Semren upoznao je nazočne s načinom na koji institucije HBŽ-a ispunjavaju sve obveze po pitanju europskih integracija BiH iz županijske nadležnosti.

 "Kroz razmjenu mišljenja svih sudionika sastanka, ustanovljena je potreba za nastavkom razvijanja kvalitetne suradnje i komunikacije između svih razina vlasti u BiH na području europskih integracija, kao i jačanje kapaciteta, posebno na županijskim razinama vlasti, kako bi se moglo adekvatno odgovoriti na sve izazove koje donosi proces pristupanja BiH Europskoj uniji", navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Sastanku su također nazočili i predstavnici Direkcije za europske integracije BiH i Ureda za europske integracije FBiH kao i predstavnici Skupštine Hercegbosanske županije, koji imaju aktivnu ulogu u ispunjavanju obveza na području europskih integracija iz županijske nadležnosti.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Predstavnici Ministarstva pravosuđa HBŽ-a i ADS-a FBiH razgovarali o upravljanju ljudskim resursima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana