Sport     | 08.03.2018. 14:55 |

Tomba otvara 'Trku poznatih ljubitelja Jahorine'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) – Legendarni italijanski skijaš Alberto Tomba u subotu 10. marta otvorit će Trku poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice.

Trka  počinje u 17.00 sati a prisustvovat će joj javne i uticajne ličnosti regiona, poput Siniše Mihajlovića, Frane Lasića, Veselina Jevrosimovića, Srđana Mijatovića, Lajle Torlak, Seje Sofića, Nevene Bošković, Ognjena Koromana, Omara Krivošije, Zane Novaković, Gorana Đokovića, Samira Smajića i drugih.

Kao jedan od ljubitelja Jahorine, Alberto Tomba je vrlo rado prihvatio poziv, te napravio program kako bi sa svim zainteresovanim posjetiteljima Jahorine mogao provesti vrijeme, saopćeno je od organizatora manifestacije. 

- Veoma sam srećan što sam ovdje na olimpijskoj planini Jahorini, a posebno mi je drago što ću biti dio ove grupe koja okuplja sve prijatelje Jahorine i ljubitelje skijanja. Dočekala me je predivna i prijateljska atmosfera, a ovo skijalište je definitivno na istom nivou kao i neki od najboljih evropskih i svjetskih ski centara - istakao je na današnjoj konferenciji za medije slavni italijanski skijaš.

Naglasio je da mu je zadovoljstvo što će otvoriti Trku poznatih ljubitelja Jahorine, a u danima  boravka želi upoznati mlade skijaše i fanove koji cijene njegovu dvadesetogodišnju karijeru.

Pored Alberta Tombe, veliku pažnju izazavao je i Bojan Križaj, jedan od najboljih skijaša u tehničkim disciplinama.

- Jahorina uvijek probudi lijepe emocije i vrlo rado dođem na ovu planinu. Pratio sam investicije koje su se realizovale pred ovu zimsku sezonu i veoma se radujem zbog toga. Također, podržavam pravac kojim je krenula Jahorina, ona može doživjeti renesansu ako nastavi sa ulaganjima, ali i da parira najvećim centrima u cijeloj Evropi - rekao je Križaj. 

Trka poznatih ljubitelja Jahorine bit će održana u subotu u 17.00 sati, a pobjednik će dobiti sliku akademskog slikara Marka Kusmuka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu