Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 17:15 |

Rijaset IZ u BiH donio Odluku o raspisivanju izbora u Islamskoj zajednici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8.marta (FENA) – Rijaset Islamske zajednice u BiH danas je na sjednici usvojio Pravilnik o izmjenama i dopunama Izbornih pravila i prijedlog Odluke o raspisivanju izbora u Islamskoj zajednici.

Utvrđen je i prijedlog Odluke o imenovanju Glavne izborne komisije, čime su se stekli uvjeti da Sabor na narednoj sjednici donese odluku o raspisivanju izbora unutar IZ.

Na sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, donesena je i odluka o raspodjeli finansijskih sredstava za podršku projektu „Mreža mladih“ kojim Islamska zajednica nastavlja realizaciju strateške odluke otvaranja prema mladima i jačanja njihove uloge i angažmana u Zajednici.

Također je donesena i odluka o osnivanju Studentskog centra IZ-e, te Odluka o davanju saglasnosti na Pravila Instituta za društvena i religijska istraživanja i prijedlog Plana upisa u prve razrede medresa i gimnazija IZ-e.

Rijaset je donio odluku o preraspodjeli sredstva, a koja su ušteđena u prošloj godini, za projekte Zajednice, kao što su pomoć povratničkim džematima, funkcionisanje Fonda za penzionisane imame, podrška projektima jačanja braka i porodice i kulturno-edukativne susrete Ilmijje.

Na sjednici Rijaset je donio i više drugih odluka iz svoje nadležnosti te rješavao radno-pravni status uposlenika u IZ, među kojima je i suglasnost za izbor u akademska zvanja na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, javlja MINA.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo