Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 08.03.2018. 18:58 |

Njemački mediji: Heiko Maas će biti novi ministar vanjskih poslova

FENA Internet

BERLIN, 8. marta (FENA) - Dosadašnji ministar pravde Njemačke Heiko Maas će postati novi ministar vanjskih poslova te države javila je agencija Reuters pozivajući se na izvore iz njemačkih socijaldemokrata.

Merkel bi uskoro trebala objaviti sastav nove vlade, a očekuje se da će biti izostavljen aktuelni ministar Sigmar Gabriel.

Maas (51) je postao poznat po uvođenju ambicioznih zakona koji su primorali i internetske gigante poput Facebooka i Twittera da uklone govor mržnje. Također, on je vrlo glasan kritičar ultradesničarskih stranka, te rasiza i antisemitizma.

Izvor iz SPD-a je njemačkih listovima Spiegel i Bild potvrdio informaciju uz raniju izjavu Gabriela da nema mjesto u novoj vladi. Gabriel je za to bio upitan tokom konferencije za novinare s bh. ministrom vanjskih poslova Igorom Crnatkom.

- Ako je tačno da će on biti novi šef diplomatije, osjećam da će to uraditi odlično – rekao je Gabriel tokom konferencije za novinare.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sunak i Scholz: Evropa se mora ujediniti u podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije

U Njemačkoj optuženo šest stranih državljana za planiranje terorističkih napada

Njemačka nastavlja saradnju s palestinskom agencijom UNRWA

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta