Bosna i Hercegovina     | 08.03.2018. 20:00 |

Članice Udruženja poslovnih žena u BiH posjetile Roditeljsku kuću u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) – Udruženje poslovnih žena u BiH posjetilo je Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike KCUS-a, jer su Dan žena - 8.mart, željele provesti s onim ženama čija je borba najteža, borba za zdravlje i dobrobit djeteta.

Predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena Ivana Bunoza rekla je kako su tu da pruže podršku majkama ali i da obraduju njihovu djecu, te da će i uvijek podržavati rad Roditeljske kuće, finansijskim donacijama ali i pomoći Udruženju za djecu koja boluju od raka da se finansiranje Roditeljske kuće riješi sistemski. 

Menadžer Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" Fikret Kubat zahvalio se na posjeti te upoznao članice s radom Roditeljske kuće ali i nadolazećim projektima i trenutnim statusom.

Rekao je kako trenutno Roditeljska kuća ima dovoljno sredstava ali i da pitanje finansiranja treba biti riješeno sistemski, te je članicama UPŽ u BIH predstavio ideju za izgradnju još jedne Roditeljske kuće u Tuzli, ali i  rehabilitacionog centra na Igmanu. 

U okviru svojih aktivnosti povodom 8. marta članice Udruženja poslovnih žena sutra će posjetiti i SOS Dječije selo u Sarajevu, najavljeno je iz tog udruženja.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo