Ekonomija     | 09.03.2018. 15:43 |

Cvijanović: Vlada RS-a opredjeljenja za održavanje aranžmana s MMF-om

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 9. marta (FENA) – Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović ponovila je opredijeljenost entitetske vlade za zajednički rad s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i održanje aranžmana, kao i za prevazilaženje svih izazova koji se očekuju u ovoj godini.

Cvijanović je na sastanku u Banjoj Luci s delegacijom MMF-a, koju je predvodio šef misije za BiH Nadim Ilahi, ocijenila da postoji visok stepen saglasnosti o svim ključnim politikama u odnosima s MMF-om.

Razgovarano je o stanju u javnim finansijama, preliminarnom izvršenju entitetskog budžeta za prošlu godinu i perspektivama za naredni period, saopćeo je iz Vlade RS.

Kako se dodaje, izraženo je zadovoljstvo iskazanim preliminarnim podacima o izvršenju budžeta RS-a u 2017. godini, te istaknuto da će uspješan privredni rast biti nastavljen u 2018. godini.

Posebna pažnja entitetske vlade u ovoj godini, kako je navela Cvijanović, bit će posvećena provođenju različitih mjera, zadataka i aktivnosti s ciljem dodatnog unapređenja privrednog ambijenta.

Sastanku su prisustvovali i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi i entitetski ministar finasija Zoran Tegeltija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

MMF imenovao Kristalinu Georgievu za drugi petogodišnji mandat

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije