Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 18:16 |

Javno izlaganje Nacrta prostornog plana Širokog Brijega

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 9. ožujka (FENA) - Javno izlaganje Nacrta prostornog plana Širokog Brijega održano je u petak u prostorijama Vijećnice tog grada na kojemu je, uz ostalo, upozoreno na važnost donošenja tog dokumenta.

Pomoćnik za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Širokog Brijega Borislav Zovko uvodnim izlaganjem prisutne je upoznao o dosadašnjem tijeku izrade plana, kao i o važnosti tog dokumenta za Grad Široki Brijeg, naglasivši iznimno važnim da se u donošenju, kako ovoga tako i drugih prostorno-planskih dokumenta, omogući sudjelovanje javnosti.

 Prezentaciju je vodio predstavnik izrađivača plana Krešimir Šaravanja koji je obrazložio nove prijedloge za uvrštavanje u prostorni plan, među kojima su i zaštitna zona vrela Žvatić, točkaste izmjene proširenja građevinskih zona na lokalitetu Crnač, Oklaji, Zavoznik, Mokro, Turčinovići, Buhovo i Knešpolje, proširenje industrijske zone Visoka Glavica, formiranje gospodarske zone "Kraljica", planiranje mješovite zone "Osoje".

 Na kraju prezentacije održan je sastanak Savjeta za izradu Prostornog plana, koji će u vrlo kratkom roku dati očitovanje na Nacrt prostornog plana Širokog Brijega, a koje je potrebno prije utvrđivanja konačnog prijedloga prostornog plana, objavljeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

 Podsjeća se kako je, pored javnog izlaganja, od 19.2.2018. do 6.3.2018. godine održan i javni uvid Nacrta prostornog plana, čime je omogućeno sudjelovanje javnosti.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski gradonačelnik: Populizam lažnih zaštitnika 'ugroženih' u funkciji političke kampanje

Potpisan Ugovor o izradi prostornoga plana Stoca

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'