Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.03.2018. 19:23 |

Utakmica OKK Sloboda – Bosna Royal sutra u Mejdanu

FENA

TUZLA, 9. marta (FENA) – Sutrašnja utakmica između košarkaša OKK Slobode i sarajevske Bosne Royal, u okviru 22. kola prvenstva BiH, nema rezultatski značaj, ali unatoč tome izaziva zanimanje sportske javnosti.

Dugogodišnji rivalitet dva kluba traje bez obzira da li je riječ o službenoj ili prijateljskoj utakmici, pa se i sutra u Mejdanu očekuje veća posjeta.

„Studenti“ su osigurali Ligu za prvaka, Tuzlaci iščekuju start u Ligi za opstanak, ali se pripremaju kao da je riječ o utakmici za nekakav trofej, mada pobjeda neće ništa donijeti, niti će poraz pričiniti ikome veću štetu, komentira se u taboru domaćina.

Ovo je treća utakmica OKK Slobode u sedam dana, a trener Ivan Velić smatra da je Bosna Royal u maloj prednosti, jer od početka sezone igra ubrzanim ritmom.

- Imamo malih probleme na centarskoj poziciji zbog povreda Čampare i Ahmedovića, ali bi oni trebali sutra igrati. Bosna je dobar i iskusan tim, ali ne i nepobjediv. Tražit ćemo šansu da pobijedimo kako bismo u dobrom raspoloženju dočekali Ligu za prvaka - istakao je trener Ivan Velić na konferenciji za novinare.

U susretu s mostarskim Studentom Enes Latifagić je s dvije trojke i ukupno 10 poena doprinjeo važnoj pobjedi svoje ekipe. S optimizmom očekuje duel s protivnikom s dosta iskusnih igrača poput Šturanovića, Kneževića, Bradforda...

- Utakmice s Bosnom uvijek su za nas derbi i plijene pažnju navijača. U ekipi je dobra atmosfera, spremni smo za susret. Dat ćemo maksimum kako bismo pobjedom završili prvi dio prvenstva – zaključio je Latifagić.

Utakmica OKK Sloboda – Bosna Royal igra se u velikoj sali Mejdana od 19.30 sati.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Košarka - Devine Eke napustio Slobodu

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta