Regija     | 10.03.2018. 13:38 |

Nikšić: Unaprijediti odnose socijaldemokrata u regiji

FENA Saopćenje

ZAGREB/SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Predsjednik Socijademokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić danas je na sedmoj Izvještajno-tematskoj Konvenciji SDP-a Hrvatske u Zagrebu ukazao na potrebu dalje izgradnje i unapređenja odnosa socijaldemokrata u regiji.

Istakao je i to da stranke ljevice moraju njegovati progresivne vrijednosti po kojima su prepoznatljive i insistirati da društva u kojima živimo stoje na temeljima pravde, jednakosti, solidarnosti i slobode za sve građane.

Na skupu socijaldemokrata Hrvatske, Nikšić je izrazio uvjerenje da će SDP BiH pobijediti na predstojećim općim izborima u BiH.

 - Vi u Hrvatskoj imate jedan HDZ i svi znamo kakve probleme imate. Mi u BiH, nažalost, imamo tri HDZ-a: bošnjački, hrvatski i srpski. Zamislite onda koliko mi imamo problema. Pobijedit ćemo i mi i vi, ali će naša pobjeda biti tri puta teža, ali i slađa - poručio je Nikšić.

Tokom boravka u Zagrebu delegacija SDP-a BiH, koju pored Nikšića čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i politički direktor Damir Mašić, imat će niz bilateralnih susreta s predstavnicima sestrinskih stranaka iz regije i Evropske unije.

Teme razgovora će, pored saradnje u okviru Partije evropskih socijalista, biti vezane i za političku situaciju u BiH i predstojeće izbore na kojima se očekuje promjena vlasti, saopćeno je iz SDP-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

Državljanin Srbije i BiH uhićen u Zagrebu po Interpolovoj tjeralici

Zagreb: Zapriječio im put, pucao u zrak pa oteo automobil

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu