Kultura     | 11.03.2018. 16:31 |

'Knjiga.ba' predstavlja nova izdanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Najveća bh. online knjižara Knjiga.ba preporučuje neke od naslova iz svoje bogate kolekcije.

Iz ove knjižare izdvajaju "Bilo nekad jedno vreme, kad su ljudi bili bolji", knjigu autora Čedomira Petrovića čiji sadržaj slavi život.

- Ako bih mogao da spasim život jednog djeteta, bilo kojeg djeteta na svijetu, prešao bih u katolike, uzeo bih islam ili judaizam kao svoju vjeru. Bio bih protestant, budista, hindu vjernik. Obojio bih se u crno ili žuto. Iskosio bih oči. Sve bih učinio i sve su to male i sitne stvari u poređenju sa životom djeteta - navodi autor.
 
Autor Rusmir Mahmutćehajić u knjizi "O antibosanstvu - Muke života u tuđim predstavama"  razmatra glavni sadržaj ideologijski osporavanog bosanstva.

Tako su, prvi put, korištenjem znanja iz filozofije religije i političke filozofije, pokazani važni politički i kulturni polozi bosanstva, počelno zasnovane mogućnosti harmoničnog pluralnog društva.

Ovom studijom otvorena su i podržana nova usmjerenja prema odgovoru na pitanje: Kamo i kako iz ovog političkog i kulturnog stanja Bosne i bosanstva prema njihovoj dobroj i privlačnoj budućnosti?
 
"Sjeme uništenja - Geopolitika genetski modificirane hrane i globalno carstvo", djelo je Williama F. Engdahl-a čiji sadržaj problematizira pitanje genetski modificirane hrane i posljedice po čovječanstvo.

- Širenje genetski modificiranih usjeva i hrane po cijelome svijetu danas je toliko uhvatilo maha da ga se može i mora proglasiti zločinom protiv čovječnosti. U srži toga problema jest i pitanje genocida. U Konvenciji o suzbijanju i kažnjavanju zločina genocida, koju su Ujedinjeni narodi donijeli 1948., jasno je definiran genocid…- navodi su izdvojeni iz sadržaja spomenutog naslova, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!