Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 15:01 |

Pandurević i Genjac na međunarodnoj konferenciji u Bakuu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Predsjedavajuća Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (PSOEBS) Aleksandra Pandurević i njen zamjenik Halid Genjac učestvovat će 13. i 14. marta u Bakuu u radu međunarodne konferencije posvećene ulozi parlamentaraca u podsticanju ekonomske saradnje i veza u oblasti kulture duž Puta svile.

Konferencija, koju zajednički organizuju Narodna skupština (Milli Mejlis) Republike Azerbejdžan i Grupa za podršku Putu svile PSOEBS-a, treba da podstakne održavanje i unapređenje ekonomske saradnje, političkog dijaloga i veza u oblasti kulture u državama šireg regiona OEBS-a.

Tokom plenarnog zasjedanja i tri panela učesnici konferencije razgovaraće o unapređenju međusobno korisne ekonomske saradnje i trgovinskih veza, o pojednostavljenju transportnih veza i logistike, kao i o izgradnji povjerenja, unapređenju dijaloga i razmjeni događaja iz oblasti kulture među državama članicama OEBS-a.

Kako su organizatori najavili, učesnicima konferencije tokom plenarnog zasjedanja obratiće se najviši zvaničnici Narodne skupštine i Vlade Republike Azerbejdžan, kao i PSOEBS-a, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije