Servisne informacije     | 13.03.2018. 13:28 |

U BiH sutra pretežno oblačno s kišom i pljuskovima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.

Padavine neće biti obilne, većinom od 5 do 10 litara po metru kvadratnom. Tokom noći doći će do smanjenja oblačnosti. Puhat će vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8 stepeni. Najviša dnevna između 9 i 14 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima prognozira se kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 stepena, a najviša dnevna oko 12.

U BiH danas je umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prijepodne kiša i pljuskovi su registrovani po Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana kiša i pljuskovi  u ostalim područjima.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan-sedlo i Livno 7, Trebinje 9, Bugojno i Jajce 10, Sarajevo i Široki Brijeg 11, Grude 12, Mostar i Stolac 13, Bihać, Neum, Sanski Most i Zenica 14, Gradačac i Banja Luka 15, Doboj, Tuzla i Bijeljina 17 i Brčko 18, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkg zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo