Sport     | 13.03.2018. 17:03 |

Prijem za evropsku viceprvakinju Nadinu Mehmedović

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović s pomoćnikom Marinkom Tokićem upriličio je radni sastanak s Nadinom Mehmedović, osvajačicom srebrene medalje na Evropskom klupskom prvenstvu u taekwondou koje je održano od 6. do 9. marta u Istanbulu.

Sastanku je prisustvovao i Nadinin otac i trener Elvin Mehmedović te sekretar Taekwondoo saveza Zeničko-dobojskog kantona Haris Porča.

Tokom sastanka Mehmedović je prezentirao rad Taekwondo akademije Tešanj, čija je članica i Nadina, dok je  Porča prezentirao način funkcioniranja samog saveza, ali i klubova koji su članovi saveza.

Ministar Sinanović je čestitao Nadini i njenom treneru na ostvarenom rezultatu te pohvalio njihov angažman. Istaknuo je da će resorno ministarstvo u narednom periodu, sukladno vlastitim mogućnostima, nastojati  značajnije podupirijeti aktivnosti Nadine Mehmedović, kao perspektivne sportašice, kao i rad Taekwondo akademije "Tešanj" koja je ovim rezultatom pokazala kvalitetu svoga rada, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Pet medalja za takmičare taekwondo kluba Victory na Državnom prvenstvu BiH

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo