Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 13.03.2018. 18:08 |

Weitzer i Ulimwengu uskoro debituju za Slobodu?

FENA

TUZLA, 13. marta (FENA) - Riječanin Ivor Weitzer i Tanzanijac Thomas Ulimwengu mogli bi stručnom štabu Slobode biti na raspolaganju za utakmicu s Vitezom, izjavio je Feni Senad Mujkanović, predsjednik tuzlanske Slobode.

Po njegovim riječima, u završnoj je fazi izdavanje boravišnih i radnih dozvola za ova dva nogometaša, tako da u klubu iz Rudarske 2 očekuju da bi u nastavku Lige za opstanak mogli biti na dispoziciji treneru Slavku Petroviću i „crveno-crnima“.

- Sve što je bilo do nas uradili smo i sutra očekujemo odluku o boravišnoj dozvoli, a s Biroa za zapošljavanje i radne dozvole za ovu dvojicu igrača. Nadam se da će biti spremni za debi narednog vikenda – kaže Mujkanović.

Weitzer i Ulimwengu na Tušanj su stigli prije mjesec dana, a za novi klub još nisu odigrali ni sekunde.

Ulimwengu (25) nastupao je za sve selekcije Tanzanije osim seniorske vrste, dok je Weitzer igrao za veliki broj klubova, među kojima za Rijeku, Zadar i Istru 1961, u našoj zemlji za Široki, te u Grčkoj, Albaniji i Mađarskoj, dok je u Slobodu došao iz uzbekistanske Bukhare.

Od njihovog dolaska Sloboda je odigrala pet službenih utakmica, te ostaje nada da će tuzlanskom klubu pomoći u borbi za opstanak u preostalih devet utakmica prvenstva BiH.

Ocjenjujući proljetnu seriju rezultata Slobode, koja je u pet utakmica tri puta remizirala, a po jednom pobijedila i izgubila, Mujkanović kaže da je moglo bolje.

- Zadovoljan sam igrama koje pruža naša ekipa, ali nisam rezultatima. Očekivao sam pobjedu u Gabeli, mada smo igrali bez Bekića i Smajića, trebali smo pobijediti Borac na Tušnju. Naredne utakmice s Vitezom i Čelikom sve će nam reći, a nadam se opstanku u ligi – zaključio je Mujkanović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Rumunski film 'Sloboda' režisera Tudora Giurgia donosi priču o pobuni protiv komunizma

Reporteri bez granica: Kina najveći zarobljivač novinara na svijetu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'