Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 10:46 |

Gradsko vijeće Grada Sarajeva o Šestoaprilskoj nagradi iza zatvorenih vrata

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na zatvorenoj sjednici koja je upravo počela razmatrati prijedloge kandidata za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2018. godini.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić predložio je da sjednica bude zatvorena za javnost, kako bi vijećnici mogli bez problema raspravljati o kandidatima i da bi se osigurala tajnost glasanja.

- U velikim gradovima se ovako radi kada se dodjeljuju bitne nagrade - pojasnio je Gavrić.

Predloženi kandidati za nagradu za doprinos u oblasti privrede su Amer Bukvić i kompanija "Centrotrans Eurolines", a za oblast nauke i obrazovanja profesorica Tatjana Ljujić Mijatović.

Za oblast kulture i umjetnosti predloženi su Emir Hadžihafizbegović i Vokalni solisti grupe "Ambasadori" - Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić-Sparavalo.

Odbor je također predložio Zdravka Stojnića i Univerzitetski karate klub "Bosna" za nagradu iz oblasti sporta, a iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite doktora Ismeta Gavrankapetanovića i Udruženje "Medicinska asocijacija BIMA u Bosni i Hercegovini".

Predloženi kandidat za doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva je Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Karić pozvala prijateljske i pobratimske gradove da podrže Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Iduće sedmice počinje rekonstrukcija vrtića 'Kolibri' u Kolodvorskoj

Finansijska podrška Grada Sarajeva bh. sigurnim kućama se nastavlja

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta