Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 11:21 |

Svečano obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Širokom Brijegu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 14. ožujka (FENA) – Svečanom sjednicom Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg u utorak navečer u tom je gradu obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Širokom Brijegu.

Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu širokobrijeških žrtava.

- S ponosom možemo kazati tko smo i što smo, i da nećemo pod bilo kakvim pritiskom pokleknuti ni ti se dozvoliti poniziti, uspravno ćemo stati i kazati što jesmo i da vrijedi graditi život na ovim prostorima. Nema hrvatskog pitanja, ima pitanja Bosne i Hercegovine. Mi želimo jednostavno da sva pitanja Bosne i Hercegovine koja su još uvijek otvorena i za koja trebamo naći rješenja moraju biti bazirana na potpunoj jednakopravnosti hrvatskog sa bošnjačkim i srpskim narodom - istaknuo je u svom obraćanju nazočnima predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Dopredsjednik HDZ-a BiH i aktualni predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić čestitao je svima 28. obljetnicu osnutka  te se prisjetio povijesti stvaranja stranke.

 - Danas ravnopravno sudjelujemo u svim političkim procesima, a to nam daje zadaću da ubuduće ostvarujemo rezultate u Širokom Brijegu, ali i u Bosni i Hercegovini. Ja se nadam da ćemo na ovaj način, upornošću i političkom borbom stvoriti uvjete za još bolji život u Širokom Brijegu - poručio je u svom govoru predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg Miro Kraljević.

Svečanoj sjednici nazočili su, uz ostale, mnogobrojni članovi OO HDZ-a Široki Brijeg od osnivanja do danas, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Miljana Glamuzina, glavna tajnica HDZ-a BiH, predstavnici svih stranačkih struktura, kao i izabrani dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina vlasti, te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, priopćeno je na internetskim stranicama HDZ-a BiH.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom