Sport     | 14.03.2018. 12:46 |

Posjeta predstavnika UEFA-e stadionu Grbavica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Predstavnici Evropske nogometne federacije (UEFA) posjetili su Stadion Grbavica i napravili kontrolu trenutnog stanja na stadionu koji je prošao kroz veliku rekonstrukciju u posljednje dvije godine.

Posjeta UEFA-e je organizovana u sklopu projekta Nogometnog saveza BiH o poboljšanju infrastrukture na stadionima u BiH i nastavak onoga što je prilikom posjete BiH govorio predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Današnjem obilasku Stadiona Grbavica su, osim predstavnika UEFA-e Nebojše Ivkovića i NSBiH Nihada Hodžića, prisustovali predstavnici lokalne zajednice, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo te zamjenik gradonačelnika Nedžad Fazlija. Svi prisutni su izrazili spremnost da daju podršku klubu i u narednim infrastrukturnim projektima, saopćeno je iz FK Željezničar.

Klub je u saradnji s kompanijom Aksa, ovom prilikom prezentovao idejne i izvedbene projekte na izgradnji cijelog stadiona. U tekućoj 2018. godini predviđena je zamjena glavnog travnjaka, ugradnja novog sistema kontrole ulaza, radovi na fasadi na sjevernoj tribini te izgradnja krova iznad istočne tribine. Nakon toga u naredne dvije godine planirana je izgradnja južne i zapadne tribine, navodi se.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu