Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 13:06 |

Vlada Brčko distrikta donijela mjere za sanaciju klizišta kod Tvornice vode

FENA Saopćenje

BRČKO, 14. ožujka (FENA) - Vlada Brčko distrikta održala je 42. izvanrednu sjednicu na kojoj je razmatrala Informaciju o stanju na klizištu na mikrolokaciji kod Tvornice vode te donijela odluku kojom je zadužila Odjel za javnu sigurnost, Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo i Odjel za komunalne poslove s konkretnim zaduženjima u vezi s ovim pitanjem, priopćeno je u srijedu iz Vlade Brčko distrikta.

 Odjel za javnu sigurnost zadužen je da pristupi angažiranju stručne ustanove, odnosno Rudarsko-geološkog instituta iz Tuzle, radi izrade stručnog mišljenja i nadzora kako bi se donijele interventne mjere. Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo zadužuje se da pristupi žurnoj sanaciji na mikrolokaciji Tvornice vode po preporukama i stručnom mišljenju Instituta, a Odjel za komunalne poslove da u proračunu za 2018. godinu planira sredstva za izradu cjelovite studije za rješavanje klizišta na spomenutoj lokaciji kako bi ovaj problem bio dugoročno riješen.

 "Nema razloga za bilo kakvu bojazan da će trenutačna situacija ugroziti Tvornicu vode, ali će mjere koje smo danas usvojili sve to na neki način dovesti u red. Zaduženja iz odluke su preventivne mjere koje ćemo poduzeti da ne bi došlo do bilo kakvih oštećenja na retenciji odnosno Tvornici vode", istaknuo je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Milić i Nišić razgovarali sa učesnicima Sajma zapošljavanja u Brčkom

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo