Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 14.03.2018. 14:23 |

Podrška Grada Bihaća projektu "Zajedno učinimo život boljim u BiH"

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 14. marta (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potpisao je danas, zajedno sa predsjednicom Unije za održivi povratak i integracije u BiH Mirhunisom Zukić, Memorandum o saradnji zahvaljujući kojem će biti osnažena pomoć i podrška građanima Bihaća koji se žele baviti ruralnim turizmom.

Unija za održivi povratak i integracije u BiH današnji posjet Bihaću iskoristila je za prezentaciju projekta "Zajedno učinimo život boljim u BiH", koji je finansiran od Vlade Švicarske, a implementiran na području Bihaća, Čapljine i Lukavca.

Po riječima predsjednice Unije Mirhunise Zukić, u okviru projekta provedene su edukacije za 46 korisnika u sklopu tri trening modula, i to ruralni turizam, brend "bhselo" i izrada biznis plana, a završetak edukacije uspješno je okončalo 26 polaznika.

- Primjetno je da su korisnici iskazali da ovakav oblik educiranja i budućeg udruživanja mogu mnogo doprinijeti kvaliteti njihove ponude jer su prošli kroz stručne module. Na taj način je uspostavljena sinergija znanja i kvalitete ponuda individualnih seoskih domaćinstava - kazala je Zukić.

Dodala je da je predstavljen novi model u ruralnom turizmu i da je prilagođena ponuda onima koji žele istinski odmor i rekreaciju bez "zvijezdica koje nude hoteli".

Gradonačelnik Fazlić istakao je da je projekt, koji je podržan i od Turističke zajednice Unsko-sanskog kantona, korak naprijed u turističkoj promociji grada Bihaća, a posebno ruralnog turizma koji se razvija u Ljutočkoj dolini i Kulen Vakufu.

- Udruženje žena Kulen Vakufa već dugi niz godina uspješno promovira ruralni turizam, a osnivanja novog udruženja pružatelja turističkih usluga u Kulen Vakufu dobar je pokazatelj kako se ovaj vid turizma osnažuje i jača - rekao je Fazlić, naglasivši da sada, osim rijeke Une i Nacionalnog parka Una, moraju ponuditi i druge oblike turizma koji će zadržati turiste, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta