Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 14:08 |

HDZ 1990 podržava zahtjeve sindikata zdravstva HNŽ-a

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 14. ožujka (FENA) - Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović izrazio je u srijedu punu potporu zahtjevima sindikata zdravstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a stav županijske Vlade prema tom problemu ocijenio je poražavajućim.

 Poručio je kako je problem u zdravstvu vrlo lako riješiti kada bi se u županijskoj Vladi novac transparentnije trošio, podsjetivši pritom kako se u proteklih 10 godina zdravstvenim radnicima primanja nisu povećala, dok su se u istom tom razdoblju vladinim dužnosnicima plaće povećavale barem pet puta.

 - Zamislite da doktor ima plaću 1.2000 maraka, a ministri u Vladi 3.500 maraka. Ovo društvo bez premijera i ministara može i bilo bi sretnije da ih nema, ali bez liječnika ne može - kazao je Cvitanović na konferenciji za novinare u Mostaru.

 Nazvao je obmanom stav županijske Vlade kako sindikati trebaju pregovarati zajedno, kazavši kako svi zdravstveni djelatnici moraju dobiti veće plaće i uopće nije bitno je li razgovaraju odvojeno ili zajedno ako je cilj da se dođe dogovora.

 Cvitanović je ustvrdio kako je sadašnja županijska Vlada najnetransparentija vlada u povijesti HNŽ-a te poručio kako će se za netransparentnu raspodjelu sredstava kad-tad morati odgovarati.

 - HDZ 1990 će se suprotstaviti ovoj lošoj politici i to vrlo odgovorno i vrlo žestoko jer to naš narod od nas očekuje. Nemamo pravo šutjeti jer su nas doveli u moralnu i etičku kaljužu - kazao je čelnik HDZ 1990. 

 Svoju potporu zdravstvenim djelatnicima izrazili su i zastupnik u Skupštini HNŽ-a Luka Faletar i zastupnik u federalnom parlamentu Zdravko Kuzman, koji su stav vlade prema sindikatima ocijenili neprimjerenim i neprihvatljivim.

 Pozvali su vladu da razgovara sa sindikatima i udovolji njihovim zahtjevima jer smatraju kako se rješenje i sredstva mogu naći kako bi se ovo stanje prevazišlo. 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Županija Posavska: Potpisan Kolektivni ugovor za radnike u zdravstvu

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Ministarstvo zdravstva RH nakon 30 godina vraća psihologe u domove zdravlja

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'