Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 16:10 |

Podrška Njemačke i Francuske zemljama zapadnog Balkana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Francuska i Njemačka dijele isti stav prema zemaljama zapadnog Balkana, izražavajući podršku njihovoj dugoročnoj stabilnosti, ekonomskom i socijalnom razvoju, kao i njihovim evropskim integracijama, poručeno je s konferencije ambasadora Njemačke i Francuske u zemljama zapadnog Balkana, kao i nekoliko dužnosnika iz njemačkog i francuskog ministarstva vanjskih poslova, koji su se okupili 12. i 13. marta u Sarajevu.

Cilj ove regionalne konferencije ambasadora bio je sagledavanje situacije na zapadnom Balkanu i koncipiranje zajedničkih projekata radi podrške regiji.

Tokom sastanka s generalnim sekretarom regionalnog ureda za saradnju mladih (RYCO) Đurom Blanušom i njegovim zamjenikom Fatosom Mustafom, učesnici su posebnu pažnju posvetili evropskoj perspektivi zemalja iz regije, regionalnoj saradnji, jačanju vladavine prava, sigurnosnim izazovima, ulozi žena i položaju LGBT osoba, kao i ulozi mladih, saopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez i vojni ataše Njemačke u BiH potpisali Tehničke sporazume

U Bavarskoj uhapšena dva ruska špijuna

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'