Sport     | 14.03.2018. 18:40 |

Nova umjetna trava na fudbalskom terenu u Buća Potoku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Na fudbalskom terenu u sportsko-rekreativnom centru "Srce" u naselju Buća Potok u toku je zamjena stare i dotrajale umjetne trave.

Radove je danas obišao općinski načelnik Semir Efendić sa saradnicima, predstavnicima savjeta Mjesne zajednice i FK Novi Grad.

Za realizaciju ovog projekta Općina Novi Grad Sarajevo iz budžeta je izdvojila 50.000 konvertibilnih maraka, a radovi bi trebali biti završeni za desetak dana.  

- Nakon deset godina mijenja se umjetna trava na sportskom terenu, koji je u sklopu sportsko-rekreativnog centra "Srce" zapravo dom Fudbalskog kluba Novi Grad. Ovim terenom u posljednjih deset godina prošlo je na stotine, vjerovatno i hiljade djece. Nadamo se da će tako biti i ubuduće i da će djeca iz ovog naselja teren i dalje koristiti za treniranje i igru - izjavio je načelnik Efendić.

Uz ranija ulaganja kada je u pitanju SRC "Srce" Općina Novi Grad nastoji da stanovnicima  osigura što bolje uslove za sportske i rekreativne aktivnosti.

Fadil Aganspahić, predsjednik FK Novi Grad, kao dugogodišnji sportski radnik kazao je da je u posljednjih četiri, pet godina puno urađeno na rekonstrukciji i izgradnji sportskih terena i objekata na području općine Novi Grad.

- Rekonstrukcija ovog terena od izuzetne je važnosti za one koji su u trenažnom procesu, kao i rekreativce, a obnova dotrajale trave bila je itekako potrebna. Nadam se da će ovaj teren u ovom dijelu grada doprinijeti masovnijem bavljenju fudbalskim sportom - istakao je Aganspahić.  

Pored rekonstrukcije postojećih sportskih terena Općina Novi Grad kontinuirano radi na izgradnji novih sportskih sadržaja. Trenutno su u toku radovi na izgradnji sportskog igrališta u ulici Hekim Oglu ali-paše u Boljakovom Potoku, a za nekoliko dana trebala bi početi izgradnja još jednog sportskog igrališta u naselju Bojnik, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Posjeta porodici Trnka - Općina Novi Grad u 2024. planirala podršku svim porodicama sa troje djece

Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade (VIDEO)

Općina Novi Grad sa više od 200 djece svečano obilježila Dan državnosti BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta