Magazin     | 14.03.2018. 21:04 |

Serija 'Dobrodošli u Orient Express' od 18. marta u programu TV1 i Mreže

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Premijerno prikazivanje nove domaće humoristične serije "Dobrodošli u Orient Express" počet će od 18. marta u programu TV 1 i Mreže.

Tim povodom večeras je u Sarajevu održan Orient Express Party na kojem su prisutni imali priliku da se druže sa glumcima i ekipom serije, te da pogledaju jednu epizodu.   

Serija govori o bh. svakodnevnici, a radnja se odvija u "Orient Expressu", hotelu koji se pokušava spasiti od propasti u teškom tranzicijskom vremenu. Žanrovski gledano, to je klasični humoristični sitcom sa specifičnim bosanskim humorom i ovdašnjim sarajevskim junacima.

Glavne uloge tumače istaknuti bh. glumci Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović i Robert Krajinović.

Glumačku ekipu iz Hrvatske i Srbije predvode Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Maja Šipovac i Mina Manojlović Vodušek, a značajne uloge pripale su i mladim bh. glumcima Arminu Omeroviću, Maji Zećo, Rijadu Gvozdenu, Andrei Aković, Nedimu Malkočeviću, Staši Dukić i Nermanu Mahmutoviću.

Serija "Dobrodošli u Orient Express" nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić.

Među gostima u prvoj sezoni pojavit će se poznati bh. operski pjevač Ivica Šarić, frontmen kultnog rock benda "Zabranjeno pušenje" Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, te legenda narodne muzike Halid Bešlić, koji je zajedno sa Draženom Žerićem otpjevao i naslovnu numeru serijala.

Direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenografiju potpisuje Maja Cerić, kostimografiju Belma Žiško, dok su produkciju vodile Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.

Serija će premijerno biti prikazivana nedjeljom u 20 sati u programu TV1 i Mreže, dok su reprizni termini ponedjeljkom u 17.25 sati, utorkom u 13.15 sati i subotom u 20 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zvizdić: U interesu svih je brzo formiranje stabilnih programskih koalicija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana