Sport     | 15.03.2018. 09:51 |

Marić o susretu rukometaša Zrinjskog i Maglaja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. ožujka (FENA) - U dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru u subotu, 17. ožujka, u 19:30 sati sastat će se HMRK Zrinjski i RK Malgaj.

Prvi susret između ove dvije ekipe odigran je još jesenas u Maglaju kada su domaćini slavili u neizvjesnoj završnici s 25:23.

Marijan Marić, dirigent mostarske obrane, koji je ujedno i četvrti najbolji strijelac kluba, ističe kako je pobjeda u derbiju u Banjoj Luci protiv aktualnog prvaka BiH, kojom su rukometaši HMRK Zrinjski Mostar čvrsto zauzeli treću poziciju premijerligaške ljestvice, pokazala da trenutna pozicija na ljestvici nije slučajna, već rezultat mukotrpnog rada.

- Dolazi nam Maglaj, ekipa koja nas je svladala u prvom dijelu sezonu i koja se u nastavku pojačala s dva-tri kvalitetna igrača. Između ostalog, doveli su i krilo koje je osvojilo srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Katru što je dokaz da žele napraviti nešto više u ovoj sezoni - objašnjava Marić.

Radi se, kaže, o snažnoj ekipi, ali igrači Zrinjskog vrijedno treniraju ovaj tjedan i ne sumnjaju u svoju kvalitetu te uz detaljnu analizu protivnika i potporu domaće publike, pobjeda, kako ističe, ne smije doći u pitanje.

Mostarski rukometaši su hit ovosezonske Premijer lige, a uz to su i jedna od najmlađih momčadi i svoje ambicije ne kriju.

 - S pobjedom u Banjoj Luci ušli smo u igru za prvo mjesto. Ipak, s dva domaća poraza iz prve polusezone osvajanje prvenstva nam je otežano. Priliku imamo, no ne odlučujemo sami o sebi. Mi se spremamo za svaku sljedeću utakmicu. Ne mislimo baš toliko daleko jer prvenstvo je praktički tek počelo. Potajno se nadamo prilici za titulu i naravno da ćemo je iskoristiti ukoliko se ukaže - poručuje Marijan Marić.

Mostarski rukometaši uživaju veliku potporu publike te isto očekuju i u ovoj utakmici.

- Ovo je jako važna utakmica za ekipu jer bi pobjedom odlično najavili sljedeći susret u Vogošći - dodaje Marić.

Za kraj je pozvao navijače Zrinjskog i ljubitelje rukometa u Mostaru da napune dvoranu u subotu i da uživaju u još jednoj vrhunskoj rukometnoj predstavi svojih domaćih momaka.

Svi zainteresirani koji ulaznice kupe u pretprodaji svaki dan od 10 do 18 sati u GBT shopu, Vukovarska 29, ostvaruju popust u visini broja zgoditaka koje Zrinjski postigne u subotu, navode iz HMRK Zrinjski.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo