Sport     | 15.03.2018. 11:06 |

Sportsko igralište u Srebrenici u novom ruhu

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 15. marta (FENA) - Igralište ispred Srednjoškolskog centra i Prve osnovne škole u Srebrenici dobilo je novi izgled. Postavljene su sportske podloge, a u narednom periodu bit će urađena i sjedišta na tribinama.

Šef kabineta načelnika Općine Srebrenica Vladan Milovanović u izjavu za Fenu je kazao da je igralište uređeno zahvaljujući uštedi sredstava Vlade Republike Srbije te u saradnji s UNDP-om i Općinom Srebrenica.

- Rekonstruisano je betonsko igralište. Radi se o najkvalitenijim svjetskim sportskim podlogama i nabavci opreme, koševa, golova, opreme za tenisko i odbojkaško igralište, kao i nabavci stolica. Izgrađeno je veliko igralište i srednje igralište za košarku. Igralište za fudbal pored osnovne škole urađeno je donacijom Fondacije Asmir Begović i u saradnji s Udruženjem SANA - kazao je Milovanović.

Ističe da će najveću korist imati mladi, a Srebrenica ima savremeni sportski kompleks koji nema regija.

-Ovih dana će biti postavljeni najsavremeniji koševi gdje se može igrati i profesionalna liga. Naša politika je da Srebrenicu napravimo boljim mjestom za življenje - poručio je Milovanović.

Iz kabineta općinskog načelnika su najavili da će gradska Pivnica biti rekonstruisana uz pomoć prijatelja iz Tillburga koji će uložiti 250 hiljada eura.

- To će biti objekt koji se služiti isključivo za kulturna dešavanja, mjesto koje će okupljati mlade. Prijateljima u Tillburgu smo prezentovali projekte koji se tiču razvoja i doprinosa kulture, kao i uređenja samog grada. Slijede novi projekti i nove aktivnosti koje će uskoro biti vidljivi na terenu - najavio je Milovanović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo