Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 20:35 |

Radončić u Tuzli: SBB jedini stabilan politički projekt u BiH

FENA

TUZLA, 15. marta (FENA) - Predsjednik Saveza za bolju budućnost,(SBB) Fahrudin Radončić kazao je večeras u svom obraćanju na svečanoj tribini ove stranke u Tuzli, da je trenutno SBB jedini stabilan politički projekat u BiH.

Dodao je da se u ovoj stranci dešava proces suprotan onima u drugim političkim strankama, u kojima dolazi do raslojavanja, formiraju se nove stranke iz starih, dok se u SBB-u broj članova povećava.

Osvrnuvši se na aktuelnu situaciju u BiH, poručio je da onaj ko u politici nema sposobnost da širi i okuplja, treba da ode s političke scene

 - Kada se događa raspad političke scene ne postoji državna ni federalna parlamentarna većina, ističe Radončić tvrdeći da je SBB taoc SDA i HDZ-a u Federalnoj vladi.

Ocijenio je da oktobru izazovi neće biti lahki, te da će ova zemlja odlučiti hoće li ići putem Evropskih integracija, NATO-a, porodice evropskih naroda, te hoće li Bošnjaci biti politički faktor.

Mišljenja je da SBB nakon izbora može biti kičma vlasti, navodeći da je ova stranka 2010. godine kada se kao nova stranka pojavila na političkoj sceni bila treća po broju glasova, zatim 2014. godine druga, stoga je vrijeme da bude prva, odnosno, kako je rekao da bude politički faktor i kohezija BiH.

Osvrnuvši se na istupe pojedinih političara koji zagovaraju treći entitet, poručio je da neće biti trećeg entiteta.

Večeras je SSB-u pristupilo 200 novih članova, kojima je Radončić dodijelio pristupnice.

Nakon svečane tribine  Radončić je rekao novinarima da prijem novih članova u ovu stranku, u momentu kada u drugim političkim strankama dolazi do raspada s jedne strane raduje, a s druge predstavlja veliku odgovornost.

Upitan hoće li SBB na predstojećim izborima sarađivati s novim političkim projektom, Pokretom demoktratske akcije (PDA), kako se navodi u pojedinim medijskim istupima, rekao je da hoće, ocijenivši da taj novi politički projekat ima iza sebe ogroman legitimitet.

Smatra da je u najboljem interesu građana BiH da SBB napokon dobije prilku da bude nosilac vlasti.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana