Servisne informacije     | 16.03.2018. 08:15 |

U BiH oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne danas će biti oblačno s kišom. Više padavina u Hercegovini. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom uglavnom prije podne.

Krajem dana i u ranim jutarnjim satima u subotu prognozira se jača kiša u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne povremeno je moguća slaba kiša. Krajem dana se očekuju nove padavine. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Kiša pada u većem dijelu zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Ivan-sedlo i Sokolac 5 stepeni, Banja Luka, Gradačac, Livno, Mostar, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 8, Bugojno, Doboj, Jajce, Srebrenica i Tuzla 9, Bijeljina, Brčko i Trebinje 10, Bihać i Stolac 11 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932hPa, za 10hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'