Sport     | 16.03.2018. 14:19 |

Divković: Sloga će tražiti bodove u Visokom, ali mi idemo na pobjedu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Rukometaši visočke Bosne Centrotrans u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuju dobojsku Slogu. Visočani su u prethodnom kolu poraženi na gostovanju u Živinicama od Konjuha (22:28), te su i dalje bez bodova na terenima van Visokog.

- Očigledno da smo nastavili neki negativan niz koji smo imali u prvom dijelu sezone. Nismo otvorili utakmicu, onako kako smo trebali kako smo se dogovorili. U drugom dijelu smo odigrali jedan dobar period, uhvatili priključak, ali ponovo je ponestalo koncentracije da iskoristimo zicere. Oni su odigrali jako angažovano od prve do posljednje minute, nadigrali nas i zasluženo osvojili bodove - kaže rukometaš Bosne Ivan Divković, koji ističe da naredni protivnik može biti vrlo opasan za Visočane. 

- Sloga je izgubila od Izviđača na domaćem terenu i sigurno da će tražiti bodove u Visokom. Pojačali su se, imaju nekoliko novih igrača, kvalitetni su na svim pozicijama. Vrebat će svoju šansu da pobijede u Visokom. Mi još nemamo poraza kod kuće i nemamo šta da krijemo, idemo na pobjedu, igrat ćemo maksimalno ozbiljno od početka do kraja. Ulazimo u taj period laganijih utakmica, iako kako vrijeme prolazi sve je manje takvih mečeva, tako da ćemo morati i ovu i svaku narednu igrati još bolje i angažovanije - istakao je Divković, te pozvao publiku u Visokom da ih podrži u što većem broju, saopćeno je iz RK Bosna. 

- Podrška je svakom pojedincu i klubu jako bitna. Kao što je dosad bila sjajna podrška, ja vjerujem da će i protiv Sloge biti tako, jer sigurno da nije isto igrati pred malim i pred velikim brojem gledalaca. Publika ovdje zna rukomet, što je jako dobro, zna da napravi pritisak kad treba, tako da je uživanje igrati pred našim navijačima - zaključio je iskusni rukometaš. 

Utakmica Bosna Centrotrans - Sloga igra se sutra od 19 sati u KSC Mladost.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije