Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 14:43 |

Općina Kalesija - Nastavljeno deminiranje na lokalitetu Lisača

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) –  Nakon sastanka koji je prošle godine načelnik Kalesije Sead Džafić održao s predstavnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a tiče se deminiranja, deminerski timovi u novembru 2017. godine krenuli su sa deminiranjem puta koji vodi prema Lisači. 

Vremenski uslovi su radove, na kratko obustavili, a demineri Oružanih snaga BiH ovih dana su ponovo na terenu te su nastavili s radom na toj dionici, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

Riječ je o deminiranju površine od 52 hiljade metara kvadratnih, a cilj je očistiti putnu komunikaciju kako bi se nesmetano dolazilo do spomen obilježja poginulim borcima Armije RBiH na Liači. 

Koordinator za deminiranje pri Civilnoj zaštiti Općine Kalesija Fikret Križevac ističe da ništa se ne bi moglo realizirati bez podrške načelnika, koji je u više navrata urgirao da se ovo završi. 

Križevac je najavio da će radovi na deminiranju biti završeni u maju kada je u pitanju Lisača, a u narednim mjesecima trebalo bi kako je i obećano biti otvoreno novo radilište, a to je Vis.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Gradsko područje Mostara proglašeno slobodnim od mina

Na području Brčkog u ovoj godini od mina očišćeno pet miliona metara kvadratnih površine

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana