Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.03.2018. 11:48 |

Sporne ulaznice za utakmicu BiH - Švicarska važit će za 'Women's Trophy'

FENA

TUZLA, 17. marta (FENA) - "Slučaj Nuić" i gubitak prava na nastup rukometne reprezentacije BiH u baražu za SP protiv Norveške posebno je ražalostio vlasnike nekoliko stotina ulaznica koji nisu mogli ući u dvoranu Mejdan na utakmicu BiH - Švicarska, odigranoj 13. januara.

Rukometni savez BiH svojevremeno je donio odluku da će sporne ulaznice važiti za utakmicu baraža koja je bila planirana također da se igra u Tuzli. No, kako je EHF odlučio da u baraž idu Švicarci, propala je šansa da vlasnici neiskorištenih ulaznica budu obeštećeni besplatnim ulaskom na susret "zmajeva" i Norvežana.

Predsjednik RS TK Alija Hasić kaže da je o ovome razgovarano prije nekoliko dana na sjednici IO RS BiH.

- Žao nam je svima što smo izgubili baraž, ali šta je, tu je. Savez je odlučio da vlasnicima spornih ulaznica omogući da ih iskoriste za vrijeme EHF ženskog trofeja za juniorke "Women's Trophy", koji će se od 29. maja do 3. juna održati u Tuzli. Dakle, neiskorištena karta za utakmicu BiH – Švicarska važit će za sve utakmice spomenutog turnira, odnosno za svih 20 utakmica juniorki – izjavio je Hasić za Fenu.

Dodao je da vlasnici ulaznica trebaju doći u RS TK u Tuzli sedam dana prije početka turnira i ovjeriti karte.

Na turniru "Women's Trophy", osim selekcije BiH, nastupit će reprezentacije Azerbejdžana, Belgije, Kipra, Estonije, Velike Britanije, Luksemburga i Moldavije.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana