Bosna i Hercegovina     | 17.03.2018. 16:26 |

Formirano rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, Saveza za bolju budućnost, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta i Hrvatske stranke usaglasili su principe djelovanja i izabrali rukovodstvo Proevropskog bloka u Republici Srpskoj.

Ističu da je Proevropski blok utemeljen na multietičnosti, slobodi i ravnopravnosti svakog građanina i potpisnici ovog bloka saglasni su o zajedničkom nastupu na Opštim izborima 2018., te će se zalagati za poštivanje vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja stranih i domaćih investicija i ubrzanje procesa integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Proevropski blok podržava i UG Tender, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala i otvoren je za saradnju sa ostalim udruženjima građana i političkim subjektima.

Potpisnici sporazuma saglasni su i pozivaju političke subjekte da formiraju proevropski blok i u Federaciji BiH radi bolje budućnosti građana Bosne i Hercegovine.

Učesnici sastanka dogovorili su se da predsjednici političkih stranaka do kraja marta potpišu dogovoreni Sporazum o djelovanju Proevropskog bloka, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!