Sport     | 19.03.2018. 17:13 |

Mlade bh. nogometašice poražene od Poljakinja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Ženska kadetska (U-17) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Etno selu Stanišići od Poljske sa 4:0, u susretu prvog kola grupe 6 elitnog kruga kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Poljakinje do prednosti dolaze u 9. minutu golom Pauline Tomasiak, a prednost su udvostručile u 24. minutu golom Adriane Achinske sa 11 metara. Prethodno je golmanica Iman Šljivo u kaznenom prostoru napravila prekršaj nad Kingom Kozak.

Treći gol Poljska postiže u 72. minutu a strijelac je bila Paulina Filipczak. Konačnih 4:0 postavila je Agnieszka Glinka u 4. minutu sudijske nadoknade.

- Čestitam igračicama Poljske na zasluženoj pobjedi. Mi nismo iskoristili naše prilike. Povreda kapitenke Ajle Zukić nas je takođe poremetila. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se što bolje spremimo za sljedeći meč i pokušamo ostvariti bolji rezultat - rekao je selektor BiH Ilija Lucić nakon utakmice. 

U drugom susretu grupe Austrija i Turska su remizirale 0:0.

Drugo kolo na programu je 22. marta u 15 sati kada će se sastati Austrija i BiH (Etno selo Stanišići), te Poljska i Turska (Ugljevik).

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Pobjede Širokog i Zrinjskog

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta