Servisne informacije     | 19.03.2018. 18:17 |

BIHAMK - Snijeg na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Drvara...

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Zbog intenzivnih snježnih padavina i zasnježenog  kolovoza, otežano se saobraća na putevima na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Drvara i Bosanskog Grahova.

Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca preko planinskog prijevoja Oštrelj na putnom pravcu Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na planinskom prijevoju Lanište na putnom pravcu Ključ-Bosanski Petrovac.

Dodatne poteškoće na tim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. 

Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za putnička vozila u dužini 300 m, dok teretna vozila i autobusi ovom dionicom saobraćaju usporeno.

Do izlijevanja rijeke Une došlo je na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica-Kostajnica u mjestu Vrioci, gdje se saobraća otežano. 

Zbog većeg odrona na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod u funkciji je jedna saobraćajna traka. 

Povećana je opasnost od odrona i na ostalim dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se  putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. 

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. 

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07.30 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

Na graničnim prijelazima  zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'