Regija     | 19.03.2018. 19:53 |

Đukanović predložen za predsjednika Crne Gore

FENA Agencije

PODGORICA, 19. ožujka (FENA) - Čelništvo crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) predložilo je Mila Đukanovića za svoga kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori 15. travnja.

 Osim Đukanovića, koji je imao najveću podršku u stranci, jedan od prijedloga za predsjedničkog kandidata bila je bivša ministica obrane Milica Pejanović-Đurišić.

 Do sada je Državno izborno povjerenstvo potvrdilo predsjedničke kandidature Vasilija Miličkovića, Hazbije Kalača i Marka Milačića, a svoje sudjelovanje najavili su i Mladen Bojanić, Draginja Vuksanović, Goran Danilović i Dragan Hajduković.

 Rok za podnošenje kandidatura za predsjednika Crne Gore je do 26. ožujka.

 Procjene analitičara su različite, od pobjede Đukanovića već u prvom krugu, do toga da će odlučiti borba između njega i Mladena Bojanića, bivšeg zastupnika u crnogorskom parlamentu koji se nametnuo kao neovisni kandidat koji je okupio većinu oporbenih stranaka, prenosi Hina.

 Đukanović je nedavno izjavio da na njegovu kandidaturu neće utjecali bilo čije sugestije ili pritisci ni s Istoka ni sa Zapada, dodajući "da nitko i nikada, bilo iz Rusije ili Amerike, s njim nije razgovarao jezikom ucjena".

 Đukanović (55) je već desetljećima na vlasti u Crnoj Gori gdje je četiri puta bio premijer a od 1998. do 2002. i predsjednik države.

 Aktualni crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je na Cetinju da kao nasljednika vidi upravo čelnika svoje stranke Mila Đukanovića i dodao da "njegova osoba ima jamstvo obrane vrijednosti države".

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Plenković: HDZ treći put zaredom uvjerljivo pobijedio na izborima

Benčić: Možemo najviše narastao, još uvijek se HDZ može skinuti s vlasti

Grbin: Sutra počinju razgovori koji će Hrvatsku učiniti boljom zemljom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana