Bosna i Hercegovina     | 20.03.2018. 11:57 |

Vlada SBŽ-a: Stvoreni uvjeti za preuzimanje osnivačkih prava nad bolnicama

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 20. ožujka (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je Prijedlog zakona o stavljanju izvan snage Zakona o zdravstvenoj zaštiti, čime će, kako je rečeno, biti stvoreni uvjeti za donošenje odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad pet bolnica u toj županiji.

- Za sustav javnog zdravstva to znači nastavka reformskih aktivnosti. Naime, poznato je da mi još nismo preuzeli prava i obveze osnivača nad našim bolnicama, a stavljanjem izvan snage županijskog i preuzimanjem federalnog zakona te donošenjem odluke o preuzimanju prava i obveza osnivača, naše bolnice stavljamo u zakonski status - kazao je novinarima županijski ministar zdravstva Nikola Grubešić.

Kad je riječ o statusu bolnica, Vlada će, kako je rekao, imenovati privremena upravna vijeća i vršitelje dužnosti ravnatelja, što će omogućiti veću brigu za ove zdravstvene ustanove.

Grubešić je podsjetio kako je u javnim zdravstvenim ustanovama, također, planirano uvođenje umreženog informacijskog sustava, što će biti od velike koristi pacijentima.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

WHO - Sjever Gaze ostao bez funkcionalne bolnice

WHO - Počelo planiranje evakuacije pacijenata tri bolnice iz Gaze

UNRWA: Bolnice u Gazi ostaju bez goriva, humanitarna situacija se pogoršava

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana